LCHF semla

Detta LCHF bröd passar bäst vid liberal LCHF.

Semla på LCHF-vis som brukar vara mycket god och uppskattad. Receptet ger 4 stora bullar.

Bullar:

50 g osaltat smör
4 ägg
3 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
1 dl grädde
0,5 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma

Mandelmassa:

1,5 dl sötmandel
2 msk sötrix-flor och 0,5 krm stevia
1-2 msk grädde

Garnering:

Vispad grädde
Sötrix-flor

Bullar för LCHF semla:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötningen pösigt. Rör ner grädden och smöret i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt svälla några minuter. Fukta handflatorna med kallt vatten och rulla fyra fina runda bullar. Grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna helt.

Mandelmassa:

Skålla och skala mandeln, mal den sedan i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare med sötning och mixa. Tillsätt 1-2 msk grädde till lagom konsistens.

Skär av toppen på alla bullar och gröp ur en bit ur varje bulle. Blanda det urkröpta med mandelmassan, tillsätt ev ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna, lägg på vispad grädde och brödlocket. Sikta över sötrix-flor.

Baka en LCHF semla