LCHF pizza och LCHF paj

Pajdeg LCHF

Detta LCHF bröd passar bra även vid strikt LCHF.

Många LCHF pajdegar är ganska svampiga i konsistensen, detta gäller särskilt pajdegar som baseras på ägg. Nedanstående recept på LCHF pajskal är knaprigt och fast, precis som ett pajskal ska vara! Tänk på att detta är en LCHF pajdeg för matpajer, den passar mindre bra till efterrättspajer.

1 dl  kokosmjöl 
1 dl  nötmjöl 
1 ägg
25 g smält smör
1 krm salt

Sätt ugnen på 175° C. Blanda smält smör och ägg. Blanda kokosnötsmjöl, nötmjöl och salt. Rör ner torringredienserna i smör- och äggblandningen. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Fyll pajen med önskad fyllning.

Knaprig pizzabotten LCHF

Detta LCHF bröd passar bra även vid strikt LCHF.

Detta är den godaste LCHF-pizzabotten vi har ätit. Många LCHF-pizzor är lite svampiga i konsistensen, men denna är ovanligt knaprig.

3 ägg
1 dl  kokosmjöl (Det är ej detsamma som malda kokosflingor)
1 tsk bakpulver
2 msk  fiberhusk 
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 200° C. Vispa äggen, rör i alla torra ingredienser. Låt svälla 5-10 minuter. Knåda ut degen på en plåt och förgrädda i 10-15 minuter.

Bred på tomatsås, valfri fyllning och ost, grädda tills pizzan är gyllenbrun.

Recept på LCHF pizza och paj